Noniiiin.

 

Ensimmäinen bloginaloitusyritys oli reilu viikko sitten, mutta silloin joku sulki vahingossa selaimen ennen blogin julkaisua.. No, nyt on ainakin mitä kirjotella. Tulevaisuudessa taputan itseäni olkapäälle jos pysyn julkaisu per viikko tai kaksi-tahdissa. Katsotaan kuinka äijän käy.

Eli tosiaan 20.5 saapuminen Alicanteen, Miri ja sen porukat vastassa lentokentällä. Oli mun mieliks laskenu lämpötilaa sille ja seuraavalle päivälle 20-24 asteeseen. :) Auttoi sopeutumisessa.

Maanantaina 21.5 pääsin ekaa kertaa katsomaan kämpää. Pienihän se on, ei se 20 neliötä isoksi muutu vaikka kuinka asiaa pyörittelee. No, muutamaksi kuukaudeksi ihan ok luukku kuitenkin!

Plussaa asunnossa on ihan huippu sijainti, paikallisen Hämeenkadun vieressä 29. kerros kaupunkiin päin. Kämpässä on ilmastointi, mutta onneks sitä ei tartte huudattaa koko päivää, koska ollaan pohjoispuolella, eli vain ilta-aurinko pääsee paistamaan hetkeksi parvekkeelle. :) 

No miinuksena sitten se ettei netti nyt kuulukkaan sopimukseen vaikka niin ilmoituksessa sanottiin. Valitus ei tähän auttanut, vuokranantaja sanoi että sopimus voidaan purkaa, mutta nettiä hän ei tule meille kustantamaan eikä suostu tulemaan vastaan vuokrassa. Asunnolle on kuulemma ottajia ilman nettiäkin.. No, nettiasiaan saattaa olla tulossa ratkaisu viikonlopun aikana pienen kikkailun kautta, katotaan kuinka käy. Toinen miinuspuoli on pienet ylimääräiset vieraat.. Torakat.. Parit yöunet meinas kyllä mennä tuon asian takia, mutta siitä ollaan kyllä toivuttu. Yhtäkään ei olla elävänä nähty, mutta kuolleena kylläkin ennen kuin alettiin koko kämpän kattanut suursiivous. Uusia kuolleitakaan ei ole ilmestynyt. Oikeastaan ainut mistä tiedetään että niitä on, on se että aamuisin näkyy  muutamia jauhetun mustapippurin kokoisia jätöksiä yön jäljiltä. Jäljet ovat aina samassa paikassa eikä niitä ole kuin pari, mistä ollaan oletettu ettei niitä voi olla kuin yksi tai kaksi koko kämpässä. 
Tilannetta tarkkaillaan, oon tehnyt pari yllätyshyökkäystäkin kyseiselle alueelle yöllä enkä ole mitään nähnyt. 
Vuokranantaja sanoi ettei ne häviä tässä lähiaikana, huone tullaan kaasuttamaan, jonka jälkeen ongelman tulisi hävitä. Kyseiset ötökät kuulemma tulevat aina tähän vuodenaikaan esille. Jos nyt oikein muistan, kämppä oli kaasutettu ennen kuin me asuntoon tultiin. 
Ensi viikolla varmaan ryhdytään jatkotoimenpiteisiin asian tiimoilta. Ennakkotoimenpiteitä on jo tehty ja ylläpidetty, eli ollaan pidetty kämppää tosi puhtaana ja siistinä. Ollaan ajateltu myös että hankitaan sellaset isot muovilaatikot jonne laitetaan kaikki kuivaruoka yms. ettei niihin pääse muut kuin me käsiks.

 

Muita uutisia.

 

Käytiin viime viikonloppuna Madridissa! Hieno paikka ja huomaa selkeästi sen eron että kun menee n.400 km pohjoiseen, maisema on paljon vihreämpi. Ei Suomen tasoa, mutta pellot vihreinä ja paljon enemmän puita. Täällä Alicantessa on aika kuivaa ja kuukauden päästä kuulemma vielä kuivempaa kun aurinko polttaa ja kuivaa kaiken :/

Syy siihen miksi menimme Madridiin oli Sonisphere-konsertti ja The Offspring. Tuo bändi joka on kulkenut kanssani ensimmäisen luokan levyraadista tähän päivään (oikeastaan se oli musiikkiraati, koska vain harvoilla oli silloin cd:itä. Itsekin vein The Offspringin sinne c-kasetilla. ). Eli pääsin vihdoin näkemään kyseisen bändin livenä. Oli se mahtavaa. Kaikki parhaat kappaleet soittivat vuosien varrelta ja jokaisen lausoin mukana. Ei paljon lääkärin ohjeet ottaa rauhallisesti siinä kohtaa kiinnostanut. Konsertin jälkeen olo oli kuin olisi juossut kaksi cooperin testiä laulaen samalla. :D Mutta huippu fiilis kylläkin.

 

Selkä ja lonkka on ollut vaihtelevasti pahana ja tosipahana. Espanjan terveydenhuolto on kyllä tullut tutuksi täälläolon aikana. Täytyy kyllä ihmetellä miksi Suomen terveydenhuoltoa ylistetään joka puolella?! Täällä saa oikeasti hoitoa ja lääkärit koittaa oikeasti hoitaa potilaat ja määrää jatkotutkimuksiin jos epäilevät vähääkään. Ihmettelivät täällä kuinka on mahdollista etteivät ottaneet kuvia selästä heti ekalla käynnillä. Niin, ja täällä hoito on oikesti ilmaista, ei mitään käyntimaksuja eikä mitään. (saa tosin nähdä mitä sille tapahtuu kun talouden tilanne on mitä on..)

No, jokatapauksessa. Yksi tulehdusta ja "turvotusta" vastaan tarkoitettu kuuri syöty ja jotain toista kuuria syön parhaillaan. Tänään pitäisi vissiin selvitä koska pääsen jollekin lonkka-selkä-yms. spesialistille. Epäilivät tuossa jo hieman reumaa ja bursitista (nivelpussitulehdus tms.(?) ). Itseasiassa sanoivat että lonkan osalta mulla on ehkä kaksi ongelmaa, toinen itse lonkan lihaksen tai nivelten kanssa ja toinen jonkin hermon kanssa. tod.näk. kuitenkin nämä liittyvät toisiinsa. Esim. joku turvonnut lihas painaa hermoon tms..

 

Aurinkoa en ole kerennyt ottamaan kuin kerran, mutta huomenna varmaan luvassa vähän lisää kun on luvassa Mirin siskon ja sen tulevan miehen polttarit.

P.S. lääkekuurien takia olen ehtinyt ottamaan vasta yhden oluen. On kyllä piinaa Suomi-turistille. Ei sillä että tänne olisi tultu vaan juopotteleen, mutta kyllä yhden ravintolaillan soisin itselleni..

Nyt ei tule mieleen mitään muuta erikoista. Alla vähän kuvaa viime viikoilta.

Adios!

-Temmo (kuten paikalliset kutsuu)

 

Madridista

The Offspring..

Näkymää parvekkeelta

Näkymää parvekkeelta oikealle

Parvekkeelta vasemmalle.

Ekat parvekejätskit!

Kämppä keittiöstä/käytävältä päin

 

Ja parvekkeelta keittiöön, huoneeseen  ja ulko-ovelle päin. Tässä kuvassa vielä "vähän" järjesteltävää.